MatResorSingapore

Vad ska man äta under sitt besök i Singapore?

mat i singapore

Alla som har chansen bör absolut överväga att åka till Singapore. Det är en av de absolut coolaste länderna/städerna jag någonsin har varit i. Jag har besökt New York vid ett par tillfällen som även det är en fantastisk stad, men när jag var i Singapore så kunde jag inte låt bli att tänka “New York kan ju slänga sig i väggen jämfört med det här!

Singapore är helt fantastiskt och det finns så mycket att se! Det är dessutom en väldigt säker plats då allt är bevakat (lite creepy kanske). Och precis som när man besöker de flesta nya platser sså vill man veta vart den bästa maten finns. Singapore i sig är dyrt. Att gå ut och äta på restaurang och beställa in en flaska vin är inte alls billigt och priserna kan ofta vara högre än de svenska.
Däremot så kryllar det av så kallade Hawker centers. Det är som stora matmarknader där det erbjuds mat från alla delar av Asien till riktigt billiga priser, och maten är gudomligt god. Det bästa man kan göra är att ta lite smårätter från olika försäljare för att få testa så mycket olika smaker som möjligt.

Smakupplevelsen du kan få i Singapores Hawker center är verkligen i en klass för sig. Jag kommer garanterat att besöka denna coola stad en vacker dag igen och jag kommer då endast att äta på deras Hawker center. Maten är helt enkelt billigast och bäst där.

En komplett guide till de bästa Hawker Centres hittar du HÄR.

ät i singapores hawker centres

/bilderna är lånade från guiden jag länkar till i inlägget

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *