MatVegetariskt

En djurvänlig jul

vegetarisk julmat

Jag är varken vegetarian eller vegan, men jag är pescetarian. Vad betyder det då? Jo det betyder att jag inte äter kött, men att jag äter fisk och skaldjur. Jag slutade att äta kött för två år sedan och har sedan dess aldrig fallit för frestelsen. Jag valde att sluta äta kött på grund av att jag blir väldigt illa berörd över hur våra fina djur behandlas inom köttindustrin, och äcklad över hur vi människor beter oss när det är pengar inblandat. Det är viktigare att spara in på pengar än att djuren ska få en human slakt. Blä!

Men att inte äta kött är mitt val och jag skulle aldrig försöka pracka på någon annan att sluta. Det är upp till var och än. Jag tycker även att det är underbart att det finns bönder som verkligen bryr sig om och tar hand om sina djur. Det är dessa bönder vi bör gynna och inte den stora massproduktionen av kött. Du gör då både djuren och dig själv (din kropp) en stor tjänst.

Men för de som är intresserade av att ha ett helt vegetariskt julbord, eller bara byta ut en del av julbordet till vegetariskt så vill jag tipsa om dessa sajter som har massor av smarriga recept som passar perfekt inför en köttfri jul.

 

kålsallad till jul

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *