ResorVietnam

Gårdagen blev inte riktigt som planerat

Dagen började hur bra som helst, en restaurang-frulle med nylagade bananpannkakor och nybryggt kaffe, det går ju knappt att få en bättre start på dagen. När frukosten var avklarat så gick vi till en vietnamesisk man för att hyra en scooter och begav oss sedan till Tomb of khai dinh.
Riktigt häftigt ställe med en massa coola statyer och byggnader att se. Jag är annars rätt trött på tempel och sådant just nu, men detta var väl värt ett besök.

Efter det åkte vi vidare för att besöka det jag har sett fram mest emot under vår vistelse i hue, nämligen den övergivna vattenparken i Hue. Det är någonting med övergivna platser som jag bara älskar!

Men innan man beger sig till vattenparken kan det vara bra att veta följande:
Slår du in Thuy Tien Lake (som platsen heter) i Google maps så kommer du att få en vägbeskrivning till självaste ingången till parken. Där kommer du att stöta på vakter som berättar att parken ej är för besökare och att ni inte kan gå in där. MEN det finns ett flertal andra vägar att ta sig in dit, vi använde en precis i närheten av stora ingången, och det var så värt det!
Platsen känns både spännande och lite spöklik, alla dessa byggnader, pooler och vattenrutschkanor som aldrig blev använda.

Det enda som var mindre roligt under vårt besök var att termometern stod på 34 grader och vi höll på att dö av värme, så vi stannade tyvärr inte så länge som jag hade velat utan rörde oss tillbaka mot scootern efter ca 1 timma.
Och det var då det jobbiga började…
Min kära pojkvän har tappat bort mopednycklarna… och det är bara dags att börja leta. I brännande värme letar vi runt på varsitt håll i skogen och runt sjön för att till slut inse att vi inte kommer att hitta nycklarna.
Luis lyckas hitta en vietnamesisk äldre man (som har druckit öl vid sjön hela dagen) som erbjuder sig att hjälpa oss. Han hämtar sin mekaniker och sedan får jag hoppa upp på hans moped medans Luis får ta vår moppe och bli puttad framåt av mekanikern som i sin tur sitter på sin moppe.
Det var liiite obehagligt att sitta bakom en full vietnames i denna galna trafik måste jag säga XD.

Well, väl på plats i verkstaden så fixade de ett nytt lås och ny nyckel och vi kunde till slut ta oss därifrån. Vi hade egentligen en del andra sevärdheter på schemat för gårdagen men vid den tidpunkten var vi både helt utmattade av allt letande och rännande i skogen i denna värme så vi bestämde oss för att bara dra hem och ta det lugnt ett tag. Det hade även dragit ut på tiden.

Vi hann iallafall med de sista sevärdheterna idag innan vi hoppade på en buss som tog oss till Da Nang där vi befinner oss just nu.

One thought on “Gårdagen blev inte riktigt som planerat

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *