Personligt

När man sitter på bussen i Vietnam

Jag vill börja med att skriva att jag för första gången sedan Februari har lyckats hitta gott kaffe. Jag vet inte hur många gånger jag har fått kaffe serverat till mig där det måste ligga minst 1,5 paket socker i. Sedan gillar de att använda kondenserad mjölk här i kaffet med har jag märkt. Men denna morgon fick jag en perfekt bryggd kopp kaffe med en skvätt vanlig mjölk. MUMS!

Efter kaffet var det dags att lämna hotellet i Hanoi och bege sig vidare mot Ha Long bay. Det blev en tur med buss, en färja och sedan lite mera buss. Jag gillar att åka buss, man får liksom lite sightseeing på vägen och så länge sätena är bekväma så kan man även ta en liten tupplur.

Under bussturen passerade vi massvis med små Vietnamesiska byar där man såg folk arbeta ute på fälten, hänga omkring på tomten eller sitta och äta och skratta tillsammans med andra. Och trots att deras bostäder knappt skulle kunna kallas för bostäder hemma i Sverige så kan jag inte låta bli att se hur lyckliga de verkar. Många hade nog tänkt att de är lyckligt lottade som slipper ett sådant liv, men jag vet inte riktigt om jag håller med. visst gillar jag bekvämligheten i det liv jag har vuxit upp med och jag skulle aldrig vilja byta bort det. Men det liv jag ser när bussen jag sitter på passerar dessa byar verkar så himla mysigt och bekymmerslöst. De ytliga problem vi har i Sverige existerar inte där. De fokuserar på att odla sina grödor, sälja dessa, äta & dricka gott samtidigt som de umgås..

Men vad vet jag? Detta är mest bara tankar som for genom mitt huvud under tiden som jag passerar dessa människor här.

Nu ska jag ut och äta middag.

Ps. Bilden är lånad från pixabay. Jag tog tyvärr inga bilder under min bussresa. De hade antagligen inte blivit något vidare ändå.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *